- 1 pkt (140 gram) tärnat bacon
- ca 150 gram färska champinjoner skuren i fina skivor
- ca 200 gram stark korv av chorizo-typ, skivad i halvcentimeters skivor
- ca 500 gram fläskfilé skurna i ca 2*2cm tärningar
- 1 (röd) paprika (ca 100 gram) skuren i halverade ringar
- ½ lök (ca 70 gram), ganska finhackad
- ca 3½ dl creme fraiche
- ca 1 dl grädde
- ca ½ paket (lilla runda) creme bonjour vitlöksost (dvs ca 50 gram)
- ca 50-60 gram smör
- (för de inte så känsliga 10-15 gram vetemjöl att reda med)
- salt
- vitpeppar (till köttet)
- grovmalen svartpeppar (till grytan)
- paprikapulver
Ha i lök & svamp i grytan, fräs runt och häll på creme fraiche och grädde. Ha i korven och paprika och låt allt puttra i liten en stund, ha i vitlöksosten och börja sedan smaka av med önskad mängd salt, peppar och paprikapulver och låt det hela puttra ytterligare ett tag.
De inte så känsliga kan reda av grytan med lite vetemjöl, de känsliga får spilla på sig lite. Bilden nedan inkluderar 10 gram vetemjöl i sin uträkning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar