söndag 20 juli 2008

2008-07-20 - Försiktigt positiv

Pratade med mamma i telefon igår och propagerade lite för LCHF åt henne (rejält överviktig typ 2-diabetiker) och hon lät väl försiktigt positiv ; glädjande att höra att hon i alla fall gått över till bregott istället för det kemiska lågfetts-smetet. Problemet är väl bara att hon har det till smörgåsar i mängd, och äter "nyttig" havregrynsgröt, pasta, ris och potatis på längden och tvären... Dessutom lär hon få kämpa i motvind med pappa som är mer fettskrämd än vad som är nyttigt ; han tycker det är hemskt när hon handlar mellanmjölk, näe, det ska vara minimjölk! Och äta mat, det behöver man väl inte göra varje dag, då kan man ju bli fet? Bättre då med lite frukt och grogg, typ... Finns det nån anorexi-light-diagnos för 60+ män ? Och finns det nåt man kan slå i huvudet på dem när de mest bara tycker saker utan att ha någon som helst insikt i näringslära, energiinnehåll, energiförbrukning och hur kroppen fungerar?
Antar att jag helt enkelt får se till att "hang in there" och visa resultat, det är nog det enda sättet att överbevisa...

Vi har dessutom besök av T, en ungdomskompis till Herr Filur, som har fått testa på LCHF här och han visar intresse för det också, lite skeptiskt först till blomkåls-moset men åt sedan med god aptit :o) Tacos utan bröd gled ner det också med stor förtjusning!

Det blev ingen vägning idag på morgonen ; vågen står i gästrummet och jag tror inte T ville vakna av att en naken Fru Filur kliver in och skuttar upp på vågen :o) Får alltså sväva i okunnighet tills imorgon...

Var och handlade, och lo and behold, jag hittade fläsksvålar! De ser onekligen lite skumma ut, men det ska bli spännande att testa... Köpte skinkschnitzlar, så det kan ju vara läge att testa att panera dem i krossade svålar.

10:00 Frukost : Äggröra(2 ägg), drygt ett halvt paket bacon (3 personer delade på 2 pkt). 1 kopp kaffe med grädde.

13:00 Mellanmål : 1 skiva Gouda-ost

14:30 Lunch : "Pimpad" kebabsallad (kebabsallad minus bröd och majs, men med extra kött. Inga problem att få till det på vår lokala TPH)

19:30 Middag : Fläsksvålspanerade schinkschnitzlar, broccoli och en chili-lime-fraiche (creme fraiche med en pressad lime-halva och lite sweetchili-sås)

Idag blir det ingen kostrapport, det är helt enkelt för mycket osäkra parametrar på lunchen för att jag ska vilja ge mig på en beräkning. Maggropskänslan är dock att det blivit lite för lite fett idag, så jag funderar på att göra en kopp te med kokosfett för säkerhets skull.

Inga kommentarer: