tisdag 19 augusti 2008

2008-08-19 - experiment

Vaknade tidigt (nåja, efter åtta i alla fall), var uppe och kissade, tittade på Herr Filur som snusade sött i bingen, struntade i att väcka honom, låg och flipprade på TV'n ett tag, löste lite sudoku för att sedan straxt före tio tassa utför trappan och börja brassa frukost åt oss.

Väckte sedan Herr Filur lite försiktigt när kaffet, baconet och äggröran var klar och önskade honom välkommen till bords. Ibland FÅR man faktiskt skämma bort dom ;o) och igår jobbade och slet han och for upp och ner på taket.
Visserligen borde det kanske vara HAN som skämde bort MEJ istället, för igår fick han verkligen bevis på hur mycket jag älskar honom ; jag klev upp och ner flera gånger till översta plattformen på snickarbocken för att hjälpa till, och jag har en fruktansvärd fobi för att kliva upp på rangliga saker, *skakiga knän*

10:00 Frukost : Samma vanliga ; äggröra och bacon, en smörklick ovanpå. Efteråt en mugg kaffe med grädde, idag förstärkt med kokosfett (blir bara när jag kommer ihåg det)

15:00 Lunch : Max Low Carb-burgare, grönsallad, greengarlic-dip och en ramlösa

19:30 Mellanmål : ½ knäckeskiva med rejält med smör och ett tjockt lager gräddost (för att kunna stå emot fikabrödetpå styrelsemötet)

21:30 Middag : Varm macka LCHF-style, ett synnerligen trevligt experiment!

Nattmacka LCHF-style, 2 portioner

  • Två tjocka skivor kassler
  • Två teskedar Dolmio pastasås (eller tomatpuré)
  • Några lökringar
  • 2 rejäla klattar Creme Fraiche
  • Duktigt med ost (4 skivor / "macka")
  • valfri krydda

Lägg kasslerskivorna på ett bakplåtspapper, bred ut lite tomatpuré/pastasås ovanpå. Lägg på lökskivor, klicka över creme fraiche och ha på osten.
Krydda ovanpå osten med önskad smaksättning (jag tog chili-flakes) och sedan in i ugnen på ca 225 grader tills osten smält och allt blivit genomvarmt...

Inga kommentarer: